PENGUMUMAN KENAIKAN HARGA BARU PRODUK MUNA ASY SYIFA'

Assalamualaikum, salam sejahtera semua..

Terlebih dahulu, kami ingin memohon maaf kepada semua pelanggan yg dihormati di atas kenaikan harga sebahagian drpd produk kami atas sebab2 yang akan dimaklumkan di bawah.

Semenjak awal promosi besar-besaran Produk Muna Asy Syifa' diperkenalkan kpd orang ramai sehingga kini, buat pertama kalinya kami menaikkan harga sebahagian Produk Muna Asy Syifa' yang mana harganya adalah antara yang murah di pasaran berbanding jamu2 lain. Harapan kami, dengan kenaikan sedikit daripada harga asal, dapat membantu Muna Asy Syifa' khususnya di bahagian pengeluaran untuk terus bertahan meneruskan jualan Produk Muna Asy Syifa'sampai bila2..Insya Allah.

Tarikh bermula kenaikan: 1 MEI 2011


Di antara sebab2 kenaikan harga adalah kerana:

1. Utk menampung kos2 bahan mentah (herba segar/kering) yang mana harganya semakin meningkat di pasaran dan semakin sukar diperolehi.

2. Utk menampung harga barangan asas produk yang juga semakin meningkat seperti botol, kotak set bersalin, percetakan dan bekas2 produk yang lain.

3. Utk menampung gaji pekerja dan kos2 upah pekerja yang semakin bertambah.

Produk2 terlibat:

Semua yang melibatkan jamu kapsul (botol):
RM25 ke RM30


1. Kacip Fatimah Manjakani
2. Sihat Wanita
3. Sihat Lelaki
4. Anti Athma
5. Kencing Manis
6. Gout.
7. Kesuburan wanita
8. Buasir
9. Pelangsing

10. Set Kesuburan wanita :
RM100 ke RM110


11. Set Lengkap Bersalin (Besar):
RM180-RM190


12. Set Lengkap Bersalin (Kecil):
RM130 ke RM140


13. Set Seri Pengantin
RM135 ke RM140

~Terima Kasih kerana menggunakan produk Muna Asy Syifa'~

MINYAK LINTAH HERBA



PRODUK TERBARU KINI DI PASARAN!!!


KEISTIMEWAAN

Paduan istimewa bukan sahaja daripada lintah, tetapi belasan herba terpilih. Minyak lintah yang dihasilkan dengan kombinasi dua khasiat utama semulajadi iaitu lintah dan belasan jenis herba dengan tujuan mendapatkan impak maksima untuk mengatasi masalah zahir dan batin. Dimasak berhari-hari denga api yang perlahan untuk mendapatkan pati dan sebatian lintah dan herba asli.


KHASIAT

Mempercepatkan penyembuhan luka, kudis buta, gatal-gatal, menghentikan pendarahan dan mengatasi masalah seksual lelaki.


BAHAN-BAHAN

Lintah, jerangau, cekur, bawang putih, kedawong, lada pintal, akar kayu angin, jintan putih, jintan manis, supranto, daun sirih DLL.


CARA

-Utk masalah kulit, sapukan pada bahagian yang bermasalah.

-Untuk masalah seksual lakukan sapuan Minyak Lintah Herba dengan urutan perlahan.


HARGA:

RM25 (60ML)


TESTIMONI MINYAK LINTAH HERBA

DAGING TEPI KUKU TERSIAT..BENGKAK, BASAH..TERUS KERING

Sy telah tersiat daging kaki di tepi kuku ibu jari kaki..tak pasal2..luka menjadi2..basah dan membengkak sampai 2 minggu..nk pakai kasut pun seksa..puas la bubuh mcm2 ubat..minyak gamat, minyak sawda yang ada..tapi x kering2..tp bila cuba minyak lintah herba ni..1 hari je dah kering dan mengecut...dan terus tak sakit..dan sembuh..alhamdulillah..
~Za, KL


MACAM PKI BOTOX LA PULAK..

Saya mmg biasa buat rawatan terapi lintah kat muka..bila saya dpt Minyak Lintah Herba ni pun saya sapulah kt muka ni ala-ala pakai night cream sebelum tidur..bila saya amalkan selalu.. kulit muka saya tegang, halus dan cantik..x sangka pulak..
Marfuah, Johor Bharu.


KUKU CENGKAM TERSELAMAT DRPD DICABUT OLEH DOKTOR


Kak bersyukur banyak2..hr tu pegi jumpa Dr kuku kak ni nk kena cabut sbb dah teruk..x boleh diselamatkan..kak risau sangat. Abis tu..kak ikhtiarkan siram Minyak Lintah Herba kat tempat yang bengkak tu, memang tak sangka..terus kecut dan kering, alhamdulillah...dan terus baik sampai sekarang..
Marfuah, JB


LUKA KHATAN BERNANAH, BENGKAK..PULIH DLM MASA 1 MALAM

Anak saya Amirul, mmg berisi badannya dibandingkan dgn rakan2 yang lain..bila berkhatan ni, masalahnya ialah luka khatannya tidak sembuh2, masih bengkak, sakit dan bernanah berbanding rakan2nya yang dah lama sembuh..bila saya dapat Minyak Lintah Herba ni saya pun tuang/sapu pd luka tu malam sebelum tidur..apa yg mengejutkan, pagi esoknya luka dia dah kering dan bengkak pun dah kecut..syukurlah, kawan2 yang dapat tau terus order 5 botol Minyak Lintah Herba ni..
Ibu Amirul, Johor Bharu.

BENGKAK SURUT..

Kepala saya bengkak dek penangan lembu2 hari tu masa nk buat korban..lama jugak x surut2..tapi bila sapu dengan Minyak Lintah Herba ni..nampak alhamdulillah ..cepat kesannya..
Mat Asripin, Rawang.

LULUR EXZEMA


Khasiat:

Merawat masalah kulit seperti panau, kurap, kudis buta dan masalah2 penyakit kulit lain.

Bahan2:
Daun gelenggang, lengkuas, kunyit, temu lawak, kayu manis, jintan putih, jintan manis, kapur, gambir, jintan hitam, pinang dll

Cara :

Mandi dan basahkan anggota badan. Lulurkan dengan bahan lulur exzema. Tumpukan pada bahagian yang bermasalah. Biar dalam beberapa minit. Bilas.

RM20

JAMU BUASIR




KHASIAT
:

-Merawat buasir
-Merawat sembelit
-Menghadamkan makanan
-Menyelesaikan masalah usus besar/kecil
-Mengecutkan luka dalaman dan luaran
-Melawas buang air

BAHAN-BAHAN:
Misai kucing, Pucuk jambu batu, daun pudina, daun sirih, serapat, daun inai, Kacip Fatimah dll.

HARGA:
RM25 W.M/ 30E.M

JAMU KENCING MANIS



KHASIAT:

-Menurunkan kandungan gula dalam darah
-Melancarkan perjalanan darah
-Mengeluarkan toksin dalam badan
-Mengelakkan sembelit


TERKINI!!! JAMU KENCING MANIS.. TESTIMONI YANG DIAMBIL BARU2 INI..

Seorang kakak dihospital mengalami kencing manis dan lain2 penyakit. Beliau telah di tahan di wad, hospital Kuala Kubu Bharu. Setelah makan JAMU KENCING MANIS didapati tahap darah beliau telah turun daripada 21 ke 16 1/2 dan seterusnya 12. Muna tidak tahu perkembangan kakak ini sekarang yang telah keluar daripada wad.


"Saya telah diberi JAMU KENCING MANIS oleh rakan saya..walaupun hanya makan beberapa biji dalam masa beberapa hari..doktor mengesahkan kencing manis saya telah pulih seperti sediakala. Alhamdulillah..." --PN. HABIBAH. anda bila lagi?? cubalah..

HARGA:
RM 25 + pos RM6 (W.M)/ RM8(E.M) (80 kapsul)

JAMU PELANGSING 100% HERBA





KHASIAT

Membantu mengawal selera makan.
Menurunkan berat badan
Melawaskan buang air
Membuang angin dalam badan

Nasihat:

**Jamu ini adalah persediaan herba untuk membantu mengawal selera makan dan menurunkan berat badan. Di samping mengambil jamu ini, anda dinasihatkan agar mengawal diet pemakanan seimbang, mengawal nafsu makan secara berterusan, senaman agar kesan maksima dicapai.

**Banyakkan minum air suam, tinggalkan air yang mengandungi ais
**Jika terasa lapar, banyakkan makan buah-buahan dan sayuran

CARA PENGGUNAAN:

2 biji 2 kali sehari sebelum makan.

HARGA:
RM 25 + pos RM6 (W.M)/ RM8(E.M) (80 kapsul)

KACIP FATIMAH MANJAKANI



KHASIAT:
-Dalaman yang sentiasa muda.
-Mengetat dan mengecutkan rahim.
-Meningkatkan rangsangan bersama suami.
-Memberikan kepuasan kepada isteri dan pasangan.
-Mengeratkan hubungan suami isteri.
-Mengawal senggugut.
-Mengawal kesihatan ‘tombong’ wanita
-Mengatur peredaran haid yang tidak menentu.
-Membantu mengawal ‘turun darah’ yang tidak berhenti.
-Mengelakkan rengat-sakit di peranakan selepas bersalin.
-Menghilangkan keputihan, lendir.
-Memulihkan luka-luka dalam vagina.
-Mengelak kegatalan vagina
-Menguatkan/ mengecutkan urat saraf rahim.
-Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina.
-Menghilangkan sebu-sebu dan senak perut yang tidak selesa
-Menetapkan kedudukan rahim pada tempatnya.
-Mengurangkan risiko sembelit dan buasir.

CARA PENGGUNAAN:
2 biji 2 kali sehari sebelum makan.

HARGA:
RM 25 + pos RM6 (W.M)/ RM8 (E.M) (80 kapsul)

SIHAT WANITA



KHASIAT:
-Memberi dan memulihkan tenaga secara semulajadi
-Memperbaiki kualiti dan sistem badan.
-Mengecutkan rahim bagi wanita selepas bersalin.
-Membersih, memulih dan memperbaiki organ dalaman wanita.
-Baik digunakan selepas bersalin untuk mengecutkan rahim.
-Menyegar dan menegangkan payudara
-Menambah stamina serta kecergasan zahir dan batin.
-Melambatkan menopouse.
-Memulihkan tenaga dan lesu-lesu badan.
-Melancarkan perjalanan darah.
-Menghilangkan lenguh-lenguh dan sakit anggota badan.
-Baik untuk sakit pinggang
-Menghaluskan kulit
-Menguatkan otot-otot sekitar vagina
-Membetulkan kitaran haid
-Membuang toksid dalam badan
-Memanaskan badan dan dalaman
-Membantu mengelakkan ejakulasi pramatang pasangan

CARA PENGGUNAAN:
2 biji 2 kali sehari sebelum makan.

HARGA:
RM 25 + pos RM6 (W.M)/ RM8(E.M) (80 kapsul)

SIHAT LELAKI



KHASIAT:
-Memberi dan memulihkan tenaga dalaman dan menambah stamina serta kecergasan fizikal.
-Menguatkan otot- otot.
-Memekat dan menyuburkan air mani.
-Daya tahan dan ereksi yang maksimum kepada suami.
-Baik untuk mereka yang selalu sakit pinggang.
-Mengelakkan angin pasang.
-Meningkatkan rasa ghairah, seksual.
-Menambah stamina dan tenaga batin.
-Menghilangkan rasa ngilu dan mengelakkan ejakulasi pramatang.
-Melawaskan pembuangan air kecil dan besar.
-Menghilangkan lenguh-lenguh dan sakit anggota badan.
-Melancarkan perjalanan darah

CARA PENGGUNAAN:
2 biji 2 kali sehari sebelum makan

HARGA:
RM 25 + pos RM6 (W.M)/ RM8(E.M) (80 kapsul)

ANTI ATHMA



KHASIAT
-Baik untuk alahan seperti gatal-gatal hidung.
-Mengubati resdung dan sesak nafas.
-Batuk yang berpanjangan.
-Mengeluarkan kahak dengan mudah.
-Membuang angin dalam badan.
-Menyegarkan nafas.
-Dapat membantu menghasilkan rasa dingin dan segar pada kerongkong dan paru-paru.

CARA PENGGUNAAN:
2 biji 2 kali sehari sebelum makan

HARGA:
RM25 + POS RM6 (W.M)/ RM8(E.M) (80 KAPSUL)

SET LENGKAP BERSALIN MUNA ASY SYIFA'

SET LENGKAP BERSALIN (9 ITEM)


SET BERSALIN BESAR RM180





SET BERSALIN KECIL RM130


**Set Lengkap Bersalin kecil dan besar mengandungi 9 produk asas keperluan wanita berpantang.

**Boleh tambah produk lain mengikut citarasa: Tangas/Tungku Herba/ Pencuci Intim Wanita/Bengkung Seri Ramping/ Jamu Periuk dll.


Beza antara Set besar dan Set kecil?

1.Set besar dan kecil ada 9 item, cuma set kecil kuantitinya kurang sedikit daripada set besar.
contoh: Sihat Wanita 2 botol dlm Set besar/ 1 botol dlm Set kecil.

2. Set besar bagi yang nak pakai heavy dalam pantang cukup hingga 44 hari

3. Set kecil disediakan bagi yang kurang pakai sewaktu pantang..cukup untuk penggunaan 2 minggu..ikut penggunaannya.

**Disarankan penggunaan bg yg bersalin NORMAL dan SCISSORIAN utk mempercepatkan penyembuhan luka luaran dan dalaman.


Set ini dirumus khas untuk khasiat seperti berikut:-


1. Mengelakkan masalah kebas kaki dan tangan. Keadaan ini berlaku oleh pendarahan yang banyak semasa melahirkan anak sehingga tubuh badan menjadi sejuk.

2. Mempercepatkan kesembuhan dan merawat luka dan pendarahan semasa melahirkan anak.

3. Mengembalikan kekuatan yang hilang akibat pendarahan semasa melahirkan anak.

4. Mengecutkan rahim dan mengembalikan kepada keadaan yang normal.

5. Menghilangkan sakit batu meriyan.

6. Membantu untuk mengeluarkan angin dalam badan.

7. Membantu melawaskan pembuangan air besar.

8. Mengatasi masalah bayi kembung perut, senak dll.



Set Lengkap Bersalin (Besar/Kecil) mengandungi:-



Minyak Terapi Serbaguna (Ibu & Anak~tidak panas)


Kacip Fatimah Manjakani (Pengecutan/Penyembuhan luka dalaman)



Sapu/Kecut Luka (Serbuk Manjakani)



Tapal Perut (Mengecutkan/ Mengempiskan Perut)



Serbuk Pilis (Cegah pening/ masalah mata selepas bersalin)



Sihat Wanita (Melancarkan darah/memperbaiki sistem badan/buang angin)



Daun Herba Mandian Sauna (Memulihkan tenaga luaran/kesegaran semulajadi)



Bedak Sejuk (Memulihkan/Menyerikan kulit)



Bedak Panas (Param Badan/Elak Masuk Angin/Sejuk/Lulur Kulit)


** Percuma: Kotak lampin serbaguna bernilai Rm20 bagi setiap pembelian

KETERANGAN
9 ITEM UTAMA
-Dedaun herba mandian sauna
-Tapal (bedak perut)
-Bedak panas (param)
-Bedak sejuk
-Pilis
-Jamu Sihat Wanita
-Jamu Kacip Fatimah Manjakani
-Ubat sapu kecut luka
-Minyak terapi serbaguna


KETERANGAN BAHAN-BAHAN:
1. DEDAUN HERBA MANDIAN SAUNA
-Memberi kesegaran, keharuman dan aroma terapi pada tubuh badan yang kelesuan.
-Sesuai untuk semua terutama ibu-ibu yang bersalin bagi mengembalikan kecergasan dan memulihkan tenaga secara semulajadi.

2. TAPAL (BEDAK PERUT )
-Adunan asli turun temurun dari 11 jenis herba dan akar kayu . -Menghindarkan angin dan kembung perut bagi bayi dan orang dewasa. -Mengecut dan mengempiskan perut yang buncit di samping bertindak bertidak sebagai bahan lulur untuk membuang sel kulit-kulit mati di perut khususnya kesan selepas bersalin.

3. BEDAK PANAS (PARAM)
-Adunan asli turun temurun dari akar kayu dan herba terpilih.
-Istimewa untuk wanita bersalin memanaskan badan .
-Digunakan selepas berurut badan sepanjang waktu berpantang . -Membuang angin di badan.
-Juga digunakan sebagai bahan lulur untuk membuang sel kulit-kulit mati yang mengecut di samping menghaluskan kulit.

4. BEDAK SEJUK
-Adunan asli turun temurun daripada 11 jenis herba dan rempah ratus terpilih.
-Dapat menyejukkan dan menyegarkan muka dan badan.
-Menghilangkan bulu roma bayi dan baik untuk rawatan kulit muka, khususnya kulit berminyak.

5. PILIS
-Dibuat daripada akar kayu dan rempah serta herba terpilih bagi menyembuhkan pening , kabur mata, mata tidak selesa dan pitam selepas bersalin.
-Rasa nyaman pada mata.

6. KACIP FATIMAH MANJAKANI
-Adunan asli turun temurun daripada akar kayu dan rempah ratus terpilih -Untuk kebahagiaan rumahtangga zahir dan batin.
-Dalaman yang sentiasa muda.
-Mengetat dan mengecutkan rahim .
-Menghilangkan keputihan, lendir dan kegatalan vagina yang tidak menyelesakan.
-Menguatkan/ mengecutkan urat saraf rahim.
-Menyeimbangkan semula kelembapan vagina.
-Menghilangkan sebu, senak perut, angin yang tidak selesa

7. SIHAT WANITA
-Adunan asli turun temurun dari 21 jenis akar kayu dan rempah ratus terpilih
-Memberi tenaga dan menambah kecergasan.
-Melancarkan perjalanan darah.
-Menghilangkan lenguh-lenguh, sakit anggota badan.
-Memanaskan badan

8.UBAT SAPU KECUT LUKA
-Dirumus khas untuk mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin.

9. MINYAK TERAPI SERBAGUNA
-Dirumus khas bagi menghilangkan sengal-sengal badan,angin,sakit urat sendi dan melancarkan perjalanan darah.
-untuk merawat kembung perut bayi dan sawan tangis.

HARGA ISTIMEWA PAKEJ:
RM130 KECIL / RM180 BESAR + POS PARCEL RM7 (W.M)/ RM15(E.M)

TESTIMONI

Pengakuan terkini pengguna di sms:
Dulu pakai set bersalin lain, bila pakai Muna Asy Syifa..best.
"Best sbb sblm ini 2 anak saya pakai Lxxxx dan Sxxxxxx Txxxxx (Jenama terkenal di pasaran) dan anak ketiga baru pakai Set Bersalin Muna Asy Syifa ni..barulah badan rasa lega, murah dan berbaloi..." Aneera, Putrajaya.
Beliau baru habis pantang dan menempah Set Bersalin lagi untuk rakannya..

Badan ringan dan selesa..
Saya mempunyai 8 orang anak, berumur 38 tahun, sblm ni saya guna set bersalin lain..tapi bila dah anak ke8 saya ambil Set Bersalin Muna Asy Syifa, alhamdulillah..sblm ni badan saya selalu sakit2 lepas bersalin..tapi dgn MAS ni..badan terasa ringan dan selesa.
--Sabariah, Johor.

Badan rasa ringan, kulit halus...
Anak pertama masa bersalin saya pakai set bersalin lain, anak kedua set bersalin MAS kulit bertambah halus dan badan terasa lebih ringan. Jadi, anak ketiga saya pun guna set bersalin MAS lagi dan saya perkenalkan pula pd kakak saya.
Kenalan Iza, PJ

Maintain...macam anak dara
“Saya mempunyai 3 orang anak hasil daripada perkahwinan saya yang telah mencapai usia 10 tahun. Anak sulung saya berusia 9 tahun. Sepanjang proses berpantang ketiga-tiga anak, saya mengamalkan penggunaan LENGKAP BERSALIN secara intensif. Saya akan berasa bimbang jika tidak menurut nasihat orang tua sekiranya mengabaikan penjagaan ketika berpantang kerana kalau kita tidak menjaga nanti tua-tua badan rosak. Alhamdulillah, sampai sekarang masih ramai yang menyangka saya masih anak dara lagi dan pelajar universiti dan sebagainya. Suami juga bangga dan sering memuji tidak putus-putus di atas keadaan saya ini. Syukurlah”
--Lie, Keramat.

Menyelesaikan air susu tersumbat
"Saya menghadapi masalah air susu yang tersumbat. ini menyebabkan payudara saya bengkak dan terlalu sakit walaupun untuk disentuh. Saya tidak tahu bagaimana untuk menghadapinya sehinggakan saya terpaksa menoreh puting payudara saya. Walaubagaimanapun, masalah saya selesai apabila saya telah diberi BEDAK PANAS untuk disapukan pada payudara yang bengkak itu. Bengkak dan sakit telah hilang dan air susu keluar kembali seperti biasa."
Perempuan India, (tiada nama).

Menghaluskan, menyegarkan wajah
"Saya baru melahirkan anak dan terus menghabiskan stok bedak sejuk dalam Set Bersalin sehingga kini. Alhamdulillah..wajah saya lebih segar, gebu dan halus daripada sebelumnya. Ramai yang memuji"
--Mak Su, Kedah.

Cergas, bertenaga, segar dan sihat berbanding semasa melahirkan anak sebelumnya
"Orang semua kata dan memuji-muji saya...bersalin kali ni, saya nampak lebih sihat, cergas, segar dan bertenaga. Ini kerana sebelum ini saya tidak menggunakan set lengkap bersalin ini. Saya pun rasa bertenaga kerana produk ini cukup lengkap menjaga dalaman dan luaran saya. Pilis..bedak sejuk, param, bengkungnya...semuanya BEST. Saya benar-benar berpuashati kali ini..."
--Sue, Penang.

Bedak Panas menarik nanah, mata bisul keluar
Suami saya terkena bisul yang besar dikaki. Oleh kerana risaukan rawatan moden, dia memilih untuk menggunakan rawatan tradisional. Setelah melumurkan BEDAK PANAS pada kaki, dia terasa seperti nanah dan darah tersedut keluar dan membantu mempercepatkan penyembuhan bisul.
Liah, Rawang.

Tapal perut best...
Saya dah pakai TAPAL PERUT semasa proses berpantang setiap hari. Saya dapati perut saya cepat mengecut dan tidak buncit, menggeleber sehingga sekarang...
Su, KL

Tapal perut..bantu keluarkan period yang terhenti
"Saya mengalami masalah gangguan pada period dan terhenti sejak beberapa bulan, selepas ambil kacip dan sihat wanita masih belum keluar lagi tapi perut rasa amat sebu, senak dan tak selesa. Selepas saya sapu dengan Tapal Perut..period saya mula keluar sedikit dan berterusan spt biasa"
--Pn. Ani, Bangi.

Buang angin..
set bersalin tu mmg cukup sampai abis pantang...saya beli set besar...kalau nak beli yang kecik pun sama gak..tapi ubat sihat wanita satu jer..kalau set besar kita dapat 2...so tak perlu nak beli lagi kalau dah abis...saya suka makan ubat sihat wanita sebab buang angin dalam badan...dahlah masa berpantang nie saya banyak bergerak...sebab anak masuk icu...so berulang alik ke hospital..tapi Alhmdulillah anak sihat dah...

BENGKUNG SERI RAMPING


CIRI-CIRI/KEISTIMEWAAN:

  • Diperbuat daripada kain belacu yang tebal tetapi lembut dan selesa dipakai.
  • Pemakaian bengkung membantu menjaga kedudukan organ dalaman wanita semasa melakukan pergerakan dan aktiviti berat
  • Menjaga postur tubuh, membetulkan tulang belakang, memulihkan pembentukkan pinggul dan tulang pelvik
  • Sesuai dipakai bila-bila masa
  • Ukur lilit bengkung telah direka untukukuran pinggang sehingga 40 inci
  • Menegangkan kembali otot-otot perut
  • Membantu mengawal selera makan
Kaedah penggunaan:
  • Sapukan minyak Tapal Perut Muna Asy Syifa yang bercampur dengan air perahan asam jawa/limau nipis ke bahagian perut, pinggang dan pinggul selepas urutan
  • Bengkung diletak mengelilingi kawasan perut dan diikat dengan kejap bermula dari bahagian bawah ke atas
  • Dinasihatkan memakai bengkung selama 44 hari sehingga 100 hari
  • Bagi yang menjalani pembedahan, bengkung digunakan hanya setelah sembuh dari kesan pembedahan
  • Cuci bengkung sebelum digunakan

- Diperbuat daripada kain yang tahan lama, dengan jahitan kukuh, tidak panas dan mudah serap peluh.
- mengempiskan perut sekaligus membuang angin, sebu dan senak (angin terselit) serta mengekalkan kelangsingan.
- Sesuai untuk wanita selepas bersalin juga bagi anak dara/wanita yang ingin merampingkan pinggang secara tradisional
- Sangat mudah digunakan, boleh dipakai sendiri

Penggunaan bersama sapuan Tapal Perut Muna Asy Syifa’ secara intensif dapat membantu proses mengempiskan perut sekaligus membuang angin, sebu dan senak (angin terselit) serta mengekalkan kelangsingan.

CIRI-CIRI:

1. Jahitan Lipatan Pinggang (kelim)
-Memastikan keselesaan maksima kepada pengguna, tidak longgar, kejap, lekat dan kemas khususnya di bahagian pinggang.

2. Tali Pengikat Kekal
-Dijahit mengikut susunan yang rapi pada kedua-dua belah bahagian (kiri dan kanan) untuk memudahkan ikatan dan pemakaian.
-Tali yang panjang untuk mengikat sesuai dengan keperluan penggunaan.

3. Saiz.
Mempunyai pelekat saiz yang menepati kehendak pengguna

S-30-36
M-37-40
L-41-45
XL-46-55

***LEBAR ATAS KE BAWAH: 19 1/2 INCI

**Saiz diukur mengikut ukuran lilit punggung . Dinasihatkan untuk memilih saiz seminima mungkin untuk memastikan keselesaan maksima kepada pengguna.

**Jika tidak tahu ukuran punggung, boleh menggunakan ukuran pinggang atau berat badan.

PETUA MEMAKAI BENGKUNG:
Dengan berbaring semasa proses pemakaian bengkung akan memberi keselesaan dan kesan maksima, kerana kedudukan perut yang rata semasa proses pemakaian.

HARGA:
RM55+ POS RM6 (W.M)/ RM8 (E.M)

TUNGKU HERBA



TUNGKU IBU (600 gram):
-Anggaran saiz selebar genggaman dengan jari terbuka tangan dewasa.
-Dirumus daripada akar kayu dan herba terpilih.
-Khasiatnya yang baik untuk mengempiskan perut selepas bersalin, mencairkan ketulan darah, membuang angin dalam perut dan mengecutkan rahim serta membantu proses pemulihan selepas bersalin dengan cepat.

-Bagi yang menjalani pembedahan pula, baik untuk mengecutkan luka jahitan, mengeluarkan darah kotor dan menghindar sakit-sakit badan yang tidak boleh diurut kerana pembedahan.

-Baik untuk semua golongan yang mengalami sakit badan, sendi, sengal-sengal masalah bisa, ngilu, sejuk dan angin dalam badan.



TUNGKU ANAK (100 gram):
-Anggaran saiz segenggam tangan orang dewasa
-Dirumus daripada akar kayu dan herba terpilih.
-Khasiatnya yang baik untuk mengelakkan perut kembung bagi bayi.
-Juga boleh dituam pada kemaluan bayi untuk mengelakkan daripada penyakit angin pasang.


A. PENGGUNAAN UTK 1 SESI BERSALIN

Cara ini biasanya digunakan oleh pengguna yang ingin mencapai kepuasan bertungku. Dengan cara ini, kepuasan maksima dapat dicapai.
Caranya: Kukus tungku ibu lebih kurang 15-20 minit. Jangka lama masa bergantung kepada alat pengukus dan saiz api yang digunakan. Jika telah mendapat kepanasan yg dikehendaki boleh lah mula bertungku. Tungku anak tidak perlu dikukus, memadai dengan memanaskannya pada seterika. Jemur setelah digunakan.


B. PENGGUNAAN UTK LEBIH DARIPADA 1 SESI BERSALIN


Panaskan tungku herba dengan lekatkannya pada seterika panas. Apabila cukup panas tuam pada bahagian perut ibu, anak atau kemaluannya. Simpan dalam peti sejuk untuk ketahanan jangka panjang dan boleh digunakan semula pada tahun-tahun berikutnya.

HARGA:
RM80+ POS RM8 W.M)/ RM10(E.M) (1 SET)

SET KESUBURAN WANITA



KHASIAT:
-Membersih dan menyuburkan rahim.
-Menguatkan dan mengukuhkan rahim
-Mengawal keputihan.
-Mengetat dan mengecutkan rahim.
-Memberikan kepuasan kepada pasangan.
-Mengawal senggugut.
-Mengatur peredaran haid yang tidak menentu.
-Mengelakkan rengat-sakit diperanakan selepas bersalin.
-Menghilangkan keputihan, lendir.
-Mengelak kegatalan vagina yang tidak menyelesakan.
-Menguatkan/ mengecutkan urat saraf rahim.
-Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina.
-Membuang angin dalam badan.
-Menghilangkan sebu-sebu dan senak perut yang tidak selesa
-Menetapkan kedudukan rahim pada tempatnya.
-Menghilangkan sakit-sakit badan

CARA PENGGUNAAN:
-Makan 2 biji PIL KESUBURAN pada waktu pagi sebelum makan dan 2 biji KACIP FATIMAH MANJAKANI sebelum makan pada sebelah petang/malam

-Mandi dengan DEDAUN MANDIAN SAUNA 2 kali sehari pagi dan petang. Ia merupakan proses merawat tubuh badan untuk membuka liang-liang roma sebelum melakukan rawatan. Seperti pengewapan muka sebelum facial muka.CARA: Ambil 1/3 bahagian daripada bungkusan . Cuci dan didihkan dalam periuk yang mengandungi air pada kadar ¾ periuk. Tapis air tersebut dan campur dengan air biasa sehingga tahap kepanasan yang sesuai dengan citarasa pengguna. Mandi sebagai bilasan terakhir bermula dari bahagian kaki hinggalah ke seluruh anggota badan.

-Gunakan TONGKAT AZIMAT sebelum bersama suami dan bila-bila masa diperlukan.

HARGA:
RM 100 + pos RM8(W.M)/ RM10(E.M) (4 ITEM)

TONGKAT AZIMAT


Semarakkan kasih sayang anda bersama suami...

**Amat digalakkan khususnya utk merangsang semula hubungan suami isteri yang semakin pudar. Rasailah kehebatannya..dah cuba baru tau..tak rugi..cuma RM35 tapi cukup buat suami tersenyum panjang

**Boleh digunakan bila2 masa mengikut keperluan..utk keputihan, sblm bersama suami dll...


KHASIAT
-Mengembalikan pengalaman malam pertama.
-Membantu meningkatkan rangsangan dan kualiti ketika bersama.
-Mengeratkan hubungan suami isteri.
-Membersihkan organ dalaman vagina.
-Mengeluarkan keputihan, lendir berlebihan.
-Menghilangkan kegatalan vagina kerana darah kotor .
-Mengetatkan rahim.
-Dalaman yang sentiasa muda.
-Mengetat dan mengecutkan rahim.
-Meningkatkan rangsangan bersama suami.
-Memberikan kepuasan kepada pasangan.
-Memudahkan kepuasan untuk para isteri
-Mengelak kegatalan vagina yang tidak menyelesakan.
-Menguatkan/ mengecutkan urat saraf rahim.
-Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina.

CARA PENGGUNAAN:

Basahkan Tongkat Azimat. Masukkan sebahagian tongkat ke dalam vagina beberapa minit sebelum bersama suami dalam beberapa minit. Pusingkan jika boleh untuk membantu proses pembersihan.

Keluarkan. Cuci tongkat, lap dan keringkan* dalam suhu bilik dan simpan untuk digunakan semula pada sesi yang lain.


* Jangan jemur. Perubahan suhu lembab dan panas mendadak boleh merosakkan Tongkat Azimat (merekah)

* Penyimpanan (semasa lembab):
Setelah dicuci dan dilap dengan tuala bersih, letakkan di dalam bekas (seperti gelas) di tempat tinggi supaya selamat. Pastikan peredaran udara yang baik (tepi tingkap) tapi tidak terkena sinaran cahaya matahari secara langsung. Jangan tutup dengan sebarang kain atau penutup. Biarkan ia terkena udara dan kering secara semulajadi. (menutup Tongkat Azimat dlm keadaan lembab akan merosakkan Tongkat Azimat (berkulat). Perlu diingatkan, Tongkat Azimat adalah 100% herba dan tidak ada bahan awet. Penjagaan sempurna amat penting untuk memastikan ketahanan jangka panjang.

* Setelah kering: Bungkus dan simpan.

*Tempat menggunakan:
1. Bilik air~amat sesuai kerana memudahkan kerja2 pembersihan. Posisi duduk di atas kerusi kecil (biasa ada dalam bilik air untuk membasuh dll) amat membantu. Angkat sedikit kaki agar rongga vagina terbuka. Mencangkung~rongga tertutup.

2.Bilik tidur~Posisi baring dan kedua lutut berada diatas dada.

SELAMAT MENCUBA


HARGA:
RM 35 + pos RM6(W.M)/ RM8(E.M)

PENCUCI INTIM WANITA



KHASIAT
-Menghilangkan keputihan, lendir.
-Memulihkan luka-luka dalam vagina.
-Menguatkan/ mengecutkan urat saraf rahim.
-Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina.
-Dirumus khas untuk memberi keselesaan kepada intim wanita.
-Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.
-Mengawal keputihan dan lendir berlebihan.
-Untuk semua peringkat usia wanita khasnya si dara yang tidak boleh menggunakan Tongkat Azimat.
-Menghilangkan kegatalan vagina kerana darah kotor dll.
-Dalaman yang sentiasa muda.
-Mengetat dan mengecutkan rahim.

CARA PENGGUNAAN:
Ambil sebiji.. Siram dengan air panas. Campurkan dengan air suam. Cuci bersih. Tidak perlu bilas. Sebiji pencuci boleh digunakan berulangkali sehinggalah warna air rendaman itu kelihatan tidak pekat lagi (Simpan di dalam peti sejuk untuk rendaman berikutnya untuk memastikan ia tidak rosak).

HARGA:
RM 20 + pos RM6(W.M)/ RM8(E.M) (7 biji)

MINYAK TERAPI SERBAGUNA



KHASIAT:
-menghilangkan lenguh-lenguh badan, angin, sakit urat sendi
-melancarkan perjalanan darah
-menghilangkan stress selepas bekerja
-memberi kesegaran tubuh badan
-memulihkan alat kelamin lemah bagi suami
-Bagus untuk merawat kembung dan sawan tangis bagi bayi dan kanak-kanak
-memulihkan penyakit kencing malam bagi kanak-kanak dan warga emas
-diperbuat dari bahan-bahan pahit yang dapat mengelakkan gangguan makhluk halus
-Sesuai untuk semua peringkat usia.

CARA
-Hanya sapu di tempat yang bermasalah

HARGA:
RM10 +RM6(W.M)/ RM8(E.M) POS (60ml sebotol)

SCRUB WAJAH




KHASIAT:
-Bertindak sebagai bahan lulur untuk membuang sel-sel kulit mati, jeragat dan jerawat serta kotoran pada wajah.
-Sesuai untuk semua jenis kulit khususnya berminyak.
-Mengurangkan minyak berlebihan.
-Menghalus, menggebu dan melicinkan kulit.
-Menaikkan seri wajah.
-Mengawal jerawat dan resdung dengan herba di dalamnya.
-Untuk penggunaan lebih daripada sebulan.

CARA:
Ambil beberapa sudu. Bancuh dengan air. Sapu dan gosok pada wajah yang telah dibasahkan. Bilas dengan air sehingga bersih. Guna 2 - 3 kali seminggu.

HARGA:
RM20+RM6(W.M)/ RM8(E.M) POS

SCRUB MANDI LULUR




KHASIAT:
Bertindak sebagai bahan lulur untuk membuang sel-sel kulit mati, daki dan kotoran pada seluruh anggota badan. Menghalus, menggebu dan melicinkan kulit. Istimewa untuk membuang angin dan meringankan sakit-sakit badan akibat keletihan dan kelesuan. Menghilangkan bau badan yang kurang enak.

CARA PENGGUNAAN:
Ambil beberapa sudu. Bancuh dengan air. Sapu dan gosok pada badan yang telah dibasahkan. Gunakan minyak Terapi serbaguna untuk urutan sebelum mandi dan air dedaun herba mandian sauna semasa mandi untuk lebih segar. Guna 2 - 3 kali seminggu.

BAHAN-BAHAN:
Kayu Lilit, Jintan Manis, Pulau Sari, Cekur, Kunyit, Jerangau, Kayu Angin, Kedawung, Tepung Beras, Tepung Pulut.

HARGA:
RM20+ POS RM6 (W.M)/ RM8(E.M)

SERBUK TANGAS




KHASIAT:
-Baik digunakan oleh wanita selepas bersalin
-baik untuk memulihkan gatal-gatal atau kulat pada kemaluan
-Dirumus khas bagi mengecutkan luka, mempercepatkan proses penyembuhan luka,
-mencair dan mengeluarkan darah beku/ kotor
-memberikan kesegaran dan memulihkan tenaga secara semulajadi

Bagi wanita yang BUKAN dalam pantang pula, ia dapat;
-membantu mengecutkan rahim dan menjaga kesihatan luaran dan dalaman.
-meringan dan menyegarkan badan
-memulihkan gatal-gatal atau kulat pada kemaluan

CARA:
-Ambil satu peket Serbuk Tangas. Masukkan ke dalam baldi kecil.
-Masukkan 1/2 bahagian air panas ke dalam baldi.
-Wapkan bahagian yang luka/ atau tidak luka 10-15 minit.
-Gunakan kain selubung spt kain batik utk menutupi bhgn paras pinggang hingga ke bwh kaki dan baldi
utk memastikan wap terkumpul secara maksima.
-Boleh digunakan setiap hari.

BAHAN-BAHAN:
Daun Sirih, Manjakani, Serapat.

HARGA:
RM20 + POS RM6(W.M)/ RM8(E.M)

DEDAUN HERBA MANDIAN SAUNA



KHASIAT:
  • Daun-daun herba yang telah melalui proses pengeringan tanpa menjejaskan mutu dan khasiatnya. Boleh digunakan oleh sesiapa sahaja dan disimpan untuk digunakan pada bila-bila masa yang diperlukan.
  • Berfungsi seperti daun-daun herba yang segar yang dipetik oleh orang-orang kampung di sekeliling rumah.
  • Terdiri daripada pelbagai jenis daun herba yang telah melalui proses pengeringan tanpa menjejaskan mutu dan khasiatnya.
  • Digunakan sebagai bahan campuran untuk mandian bagi memberi kesegaran, keharuman dan aroma terapi pada tubuh badan yang kelesuan.
  • Boleh digunakan oleh sesiapa sahaja dan disimpan untuk digunakan pada bila-bila masa yang diperlukan.
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang bersalin bagi mengembalikan kecergasan dan memulihkan tenaga secara semulajadi.
  • Boleh menggunakan teknik air rebusan atau pengewapan (sauna)

BAHAN-BAHAN
Daun Lempuyang, Daun Jerangau, Daun Lengkuas, Daun Bonglai, Daun Serai Wangi, Daun Serai Biasa, Daun Jambu Batu, Daun Jambu Air, Daun Mengkudu, Daun Inai, Daun Tanduk Rusa, Daun Kunyit, Daun Kunyit Teras, Daun Kantan, Daun Sirih, Daun Halia, Daun Dedap, Pokok Tetulang, Daun Temulawak, Daun Bunga Melur, Daun Limau Purut, Daun Pegaga, Daun Temu Kunci.

CARA:
Ambil 1/3 bahagian daripada bungkusan. Cuci dan didihkan dalam periuk yang mengandungi air pada kadar 3/4 periuk. Tapis air tersebut dan campur dengan air biasa sehingga mencapai tahap kepanasan yang sesuai mengikut citarasa pengguna. Mandi bermula dari bahagian kaki hinggalah ke seluruh anggota badan.

HARGA
RM25 + POS RM6 (W.M)/RM8(E.M)

JAMU PERIUK


KHASIAT:
Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita yang inginkan kesegaran bagi;
-memulihkan tubuh badan yang kelesuan
-melancarkan perjalanan darah
-menghilangkan sakit badan
-membuang angin
-Meningkatkan stamina zahir dan batin melalui ekstrak minuman herba terpilih.

CARA:
Ambil segenggam. Cuci bersih dan tapis. Rebus dengan air secukupnya, mengikut citarasa.
Anggaran 3-4 gelas air. Baki air boleh disimpan di dalam peti sejuk untuk tahan lama.

HARGA:
RM20 + RM6(W.M)/ RM8(E.M)

BACA!!---->NASIHAT PENGGUNAAN / PETUA

Kepada Pengguna Produk Muna Asy-Syifa',

**Makan sebaik-baiknya mengikut peraturan yang ditetapkan mengikut disiplin untuk keberkesanan maksima. Simpan produk dalam peti sejuk untuk ketahanan jangka panjang kerana ia 100% herba, tanpa pengawet.

**Kebanyakan produk, makan 2 biji pagi dan 2 biji petang/ malam sebelum makan. Pastikan perut kosong, supaya memberikan kesan yang cepat.

Contoh: Angin dalam badan dapat dikeluarkan segera sebelum sebarang makanan masuk ke dalam perut.

Manakala, ubatan hospital mengandungi bahan kimia dan tidak boleh makan sewaktu perut kosong kerana ditakuti mencederakan/ menghakis dinding perut, memberi kesan sampingan yang tidak baik.

**Banyakkan minum air, untuk memastikan perjalanan darah berjalan dengan lancar khususnya dalam proses untuk menstabilkan semula dalaman kita dengan herba.

1. Anti Athma-makan kapsul dengan menggunakan air yang mempunyai tahap kesuaman yang maksima.

2. Kacip Fatimah Manjakani dan Sihat Wanita:

**Menyusukan anak- tidak menjadi masalah untuk makan kerana ia dapat melancarkan dan menambah pengeluaran susu ibu dan membantu mengurangkan hanyir susu.

**Bayi: cirit birit-Jika anak yang menyusu menghadapi cirit birit, kurangkan dos untuk permulaan dan boleh tambah mengikut keperluan dan keadaan bayi dari masa ke semasa.

**Bayi sakit kuning- Tunggu sehingga sakit kuning bayi benar-benar sembuh, barulah ibu boleh mula makan.

**Period-Tunggu sehingga 4 hari, baru boleh makan.

**Bersalin- Tunggu hingga seminggu, baru boleh makan. Pastikan keadaan bayi tiada masalah sakit kuning. Sementara itu, gunakan bahan-bahan luaran untuk merawat badan seperti bertungku seluruh badan dan perut(membuang darah kotor), bertangas, bedak panas (param), mandi daun segar sauna dan lain-lain.

3. Set Kesuburan

Amat disarankan bagi yg inginkan zuriat, tetapi mengalami masalah dalaman seperti senggugut yang kuat, period tidak menentu seperti period yang berpanjangan, tidak datang period atau masalah-masalah lain agar tidak terus menggunakan Set Kesuburan.

Sebaliknya, atasi masalah2 yang ada terlebih dahulu dan perbetulkan kitaran haid yang tidak menentu, masalah hormon yang tidak stabil. Ini kerana masalah2 tersebut merupakan penyumbang terbesar risiko tidak mendapat zuriat.

Cara atasi ialah dengan pengambilan 1 set pil iaitu Sihat Wanita dan Kacip Fatimah Manjakani. Kedua2nya amat penting untuk menstabilkan semula hormon wanita dan masalah period yang tidak menentu. (Lihat testimoni). Biasanya, bagi yang tidak datang period, insya Allah ia dapat membantu. Juga bagi yang period tidak henti2 ...alhamdulillah, selesai. Sihat Wanita lebih kepada memperbetulkan sistem badan yang tidak stabil manakala Kacip Fatimah Manjakani pula lebih mengkhusus kepada bahagian peranakan/ rahim / organ wanita. Pengambilan kedua2nya merupakan kombinasi yang baik untuk memperbaiki keseluruhan sistem badan.

Setelah period teratur semula atau masalah yang dihadapi selesai, barulah boleh tumpukan pula pada usaha-usaha untuk mendapatkan zuriat dan pada masa ini...bolehlah mula mengambil Set Kesuburan Wanita. Bagi suami pula, boleh mencuba Sihat Lelaki. Gunakan item2 yang ada mengikut peraturan yang telah ditetapkan. Pengguna juga dinasihatkan agar tidak panik atau terkejut sekiranya berlaku simtom-simtom seperti keluar darah period yang berketul, hitam pekat, tempoh period yang lebih panjang daripada biasa dll. Bagi lelaki pula demam, cirit-birit dll. Ini merupakan tanda-tanda positif dalam memperbaiki sistem badan, di mana darah2 kotor yang tersimpan lama dalam badan telah keluar. Darah2 inilah yang menjadi punca kepada kanser pangkal rahim, fibroid dll. (Rujuk kesan2 pengambilan herba dibawah).

Jangan lupa, di samping pengambilan herba2 ini jadikan doa sebagai satu cara utama kerana tanpa doa apalah ertinya usaha kita ini. Tanpa izin daripada Allah, semuanya tidak akan terjadi...
Doa banyak2, solat hajat ditengah malam (qiamullail), solat sunat taubat, tahajjud...mohon dan pasrahlah kepada Allah. Mudah2an dengan berkat kesabaran kita, Allah akan anugerahkan zuriat yang soleh/solehah satu hari nanti. Yang penting, kita tidak pernah mengenal putus asa.
Walau bagaimana pun, jika ditakdirkan usaha yang dibuat masih belum membuahkan hasil, bersabarlah dan redho di atas ketentuannya dan janganlah menyalahkan takdir. Anggaplah itu semua qada' dan qadar Allah yang perlu diterima sebagai pegangan wajib bagi umat Islam dan yakinlah semua itu ada hikmah yang tersembunyi yang Allah sahajalah yang lebih mengetahui disebalik masalah yang dihadapi. Selamat maju jaya...


**Mengempiskan perut-Sapu dengan tapal perut dan ikat bengkung dengan kemas setiap pagi dan petang. Bagi yang tahan kulit (tidak gatal, melecur), boleh cuba menggunakan kapur makan dicampur dengan perahan limau nipis, dicampur tapal perut. Ia akan memberikan kesan maksima jika diamalkan sepanjang tempoh berpantang secara intensif. Perut yang menggeleber selepas bersalin akan pulih seperti sediakala. Cubalah...

**Membuang sel/ kulit mati selepas bersalin-kebiasaannya, selepas bersalin, kulit kita yang tegang dan membesar akan mengecut semula. Perubahan ini membuatkan kulit tidak cantik, berkedut dan sesetengah kawasan terutamanya perut akan kelihatan kehitam-hitaman kerana pengecutan kulit. Penggunaan tapal perut, bedak panas (param) semasa proses berpantang secara langsung dapat membuang angin dan seterusnya bertindak sebagai bahan lulur ketika mandi. Gosok/sental bahagian badan yang telah disapu dengan bahan-bahan tadi dan anda akan merasakan rempah pada bahan tersebut yang bertindak seperti scrub. Jangan buang lebihan bahan itu jika berbaki diluar waktu berpantang. Gunakan sebaik mungkin. Jangan ada sebarang pembaziran. Insya Allah, sel kulit mati akan hilang, malah kulit akan terasa lebih halus, licin dan segar.
Walaubagaimanapun, boleh memakai Scrub Mandi Lulur mengikut cita rasa pengguna. Selamat mencuba.

**Sembelit selepas bersalin-Boleh makan Kacip Fatimah Manjakani mengikut keperluan.

**Rengat selepas bersalin-Boleh makan Kacip Fatimah Manjakani mengikut keperluan.

**Demam yang berpanjangan-Gunakan air mandi rebusan Dedaun Mandian Sauna.

**Sawan tangis bayi- sejenis gangguan pada bayi. Lumurkan Minyak Terapi Serbaguna pada seluruh anggota bayi. Urut seluruh badan bayi agar dia rasa selesa akibat sakit-sakit badan kerana tangisan dan stress yang berpanjangan. Sekurang-kurangnya dua kali sehari atau lebih mengikut keperluan. Urut bahagian kening dan kepala di mana bahagian urat-urat biru timbul ketika menangis. Selesai urut, mandikan dengan air rebusan Dedaun Mandian sauna pagi dan petang. Sapukan tapal perut selepas mandi dan pakaikan barut untuk pastikan angin tidak masuk/kembung. (Biasanya kembung juga akan membuatkan bayi kurang selesa dan kerap menangis). Amalkan setiap hari.

Amalan tambahan- Sewaktu mengurut banyakkan baca ayat-ayat Al Quran yang mempunyai kelebihan untuk menghindarkan gangguan. Niatkan bacaan itu agar Allah melindungi daripada sebarang gangguan yang tidak baik kepada bayi dan memberikan kesihatan yang baik. Contoh bacaan mudah seperti ayat 3 Qul, Al Fatihah, Ayat al Kursi, Selawat Syifa', Lau Anzalna...(Surah Al Hasyr ayat 21-24)...dan lain-lain zikir yang mudah, yang penting boleh maintain buat.

Surah Al Baqarah-Digalakkan ibu bapa bayi berusaha sendiri memohon pertolongan kepada Allah dengan menghabiskan membaca Surah Al Baqarah dalam masa 3 hari. Untuk mempercepatkan bacaan selesai, mungkin siayah boleh ambil separuh, manakala siibu pula separuh lagi. Baik untuk dijadikan amalan menghindar gangguan.

Solat Hajat- Ibu bapa bayi digalakkan melakukan solat hajat mohon pada Allah agar diselesaikan segala masalah yang berlaku.

Air Musoffa- Air ini adalah air terbaik daripada minuman herba yang diadun daripada ekstrak bunga za'faran yang dijadikan dakwat untuk penulisan ayat-ayat suci Al Quran dalam pinggan putih yang dilarutkan dengan air zam-zam dan Air Mineral Semulajadi. Amalkanlah minum air ini, campurkan dalam air susu bayi atau sudukan. Boleh dijadikan minuman seharian seisi keluarga dengan memasukkannya kedalam dispenser minuman sekeluarga untuk diminum bersama setiap hari. Semua boleh turut merasa. Air ini dan air zam-zam kini boleh didapati mudah di mana-mana farmasi seluruh Malaysia.

Bacaan Al Quran- Berusahalah sendiri mengubati anak-anak anda dengan Al Quran yang kita baca. Setiap bacaan jadikan penawar. Sediakan sebotol air dan tiupkan setiap selesai bacaan Al Quran. Air terbaik ialah air yang hidup(tidak dimasak) seperti air zam-zam, air mineral semulajadi dan lain-lain. Air yang hidup mengandungi molekul-molekul air semulajadi yang mana apabila dibacakan dengan ayat-ayat suci Al Quran, bentuk-bentuk molekulnya cantik dan bersinar seperti permata.Tiupan pada air ialah satu nafas yang panjang setiap kali tiupan. Bukan nafas pendek seperti puh..puh...tok bomoh tu. Beri minum, sapu atau campurkan sebahagian dalam air mandian bayi. Air jangan dilangkah. Boleh tambah air dan tambah bacaan pada bila-bila masa. Yakin pada bantuan Allah, insya Allah...Allah akan bantu.


**Masalah dingin dalam dalam hubungan badan
Kebiasaannya ia berlaku pada kaum wanita. Banyak faktor yang membawa masalah tersebut. Di antaranya ialah masalah psikologi (pengalaman masa lampau, pengalaman hidup, tekanan dll), gangguan makhluk halus, kurang bersedia dan lain-lain lagi. Di sini, Muna ingin berkongsi pengalaman dengan pembaca beberapa cara untuk mengatasi masalah ini berdasarkan pengalaman yang berlaku pada customer yang ada.
Melalui pembacaan Muna dalam buku dan kajian yang dibuat oleh Dr. Amran Kasimin yang berkaitan dengan perubatan cara islam...lebih kurang beginilah bunyinya...makhluk halus suka mengganggu dan merosakkan manusia. Cara yang paling diminati untuk merosakkan manusia ialah melalui zuriat. Jadi, mereka sangat suka untuk bertapak pada rahim wanita dan tempat itu amat strategik dan sukar dikesan oleh pengamal perubatan. Mereka suka apabila dapat menggagalkan proses-proses kejadian manusia dan apa-apa yang menjurus ke arah itu.

Wanita adalah kaum yang lemah, tidak seperti lelaki akan didatangi haid dan nifas yang menidakkan untuk solat dan amalan-amalan suci yang lain. Pada masa inilah, gangguan senang masuk terutama sekali jika kita dalam keadaan lemah, lalai, lupa, bermasalah (susah hati), marah dan lain-lain. Selain beribadah mohon kepada Allah kita perlu berusaha dan berikhtiar untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi. Alhamdulillah, setakat ini Tongkat Azimat banyak membantu menyelesaikan masalah dingin ini. Bahan-bahan herba yang terkandung di dalamnya mengandungi 1001 khasiat yang mana kita maklum antaranya ialah tidak disukai oleh jin dan golongan mereka. Apabila kita menggunakannya dan memasukkan ke dalam rahim, secara langsung tempat mereka telah diganggu dan menghalau mereka keluar dari situ.

Pada masa yang sama, amalan-amalan seharian kita seperti bacaan Al Quran boleh dijadikan penawar untuk mengubati diri sendiri. Selain untuk mendapatkan pahala, setiap bacaan Al Quran itu niatkanlah juga untuk kesembuhan kita daripada apa sahaja bebanan masalah atau penyakit yang dialami. Pegang kawasan ari-ari sambil membaca Al Quran. Niatkan untuk mengusir apa sahaja gangguan yang ada. Mana-mana sahaja kawasan di badan yang sakit kita boleh buat macam ini. Yakin dengan pertolongan Allah. Amalkan setiap hari atau bila-bila masa kita baca Al Quran. Secara tidak langsung, kita mendapat ganjaran pahala daripada Allah dan seterusnya dapat menyembuhkan penyakit/ masalah yang ada, insya Allah. Cubalah. Ini sekadar nasihat untuk membantu sesama manusia. Biarlah ikhtiar kita seiring dengan doa kepada Allah. Kalau Allah tak izin , ia tak akan jadi. Sebab itulah...usaha-usaha dan amalan ruhaniyat ini penting dan perlu mendapat tempat yang utama sebelum usaha-usaha yang lain. Mudah-mudahan usaha kita diberkati Allah.

**Mengapa herba? Mengapa mesti mandi daun ?

Kadang-kadang kita nak berubat atau sihat atau cantik dan sebagainya, tetapi kita tidak tahu apa kelebihan produk/ barang yang kita gunakan untuk tujuan tersebut. Herba merupakan tumbuh-tumbuhan segar dan asli kurniaan daripada Allah SWT kepada kita. Hanya para pengkaji dan orang-orang tertentu sahaja mampu untuk membongkar khaziat khazanah ini di samping kita mendapat maklumat daripada pembacaan. Terdapat beratus ribu jenis herba yang kita tidak ketahui dan mempunyai kelebihan dan khasiat tersendiri. Perubatan Islam mengiktiraf kelebihan herba dan menggunakannya dalam perubatan.

Seperti yang Muna telah jelaskan tadi, antara kelebihan herba ialah ia tidak disukai oleh jin dan golongannya. Penyakit-penyakit yang wujud dalam badan berpunca daripada angin-angin tidak baik daripada mereka. Penggunaan herba secara langsung dapat membantutkan aktiviti mereka. Makan herba seperti Kacip Fatimah, Manjakani, Tongkat Ali, Ubi Jaga dan lain-lain contohnya akan membantu memahitkan darah, mandi daun-daun herba dapat membuang angin dan membersihkan luaran kita daripada pelbagai gangguan luaran.

Kebanyakan melalui pengalaman Muna sendiri, amat baik jika seseorang yang ingin memulakan rawatan...mulakanlah dengan mandian daun herba terlebih dahulu. Konsep ini boleh disamakan dengan konsep pengewapan muka sebelum facial. Secara langsung, luaran kita telah dirawat dan seterusnya dalaman pula. Kebanyakan pula, masalah demam yang berpanjangan, lesu badan, lemah dan tidak bermaya, sawan tangis...insya Allah dapat diatasi dengan mandian daun herba yang dapat mencetuskan kesegaran luaran di samping herba makan untuk dalaman pula. Sebab itulah mengapa orang tua-tua cukup peka penjagaan badan dengan penggunaan maksima bahan-bahan herba khususnya semasa berpantang (banyak gangguan kerana kita tidak dapat beramal dengan sempurna melainkan zikir) selama lebih kurang 40-60 hari selagi darah nifas masih ada. Sebab itulah para pengamal herba pada zaman silam boleh hidup lama hingga menjangkau usia ratusan tahun. Itulah yang Muna faham mengenai herba yang mahu dikongsi dengan pembaca semua.

**Kesan penggunaan herba-mesti baca

Merawat penyakit terlebih dahulu, betulkan sistem badan, tindak balas awal
Biasanya pengambilan produk-produk yang berasaskan herba akan berfungsi merawat penyakit terlebih dahulu dan membetulkan sistem badan yang tidak stabil. Proses ini merupakan tindak balas awal.Herba-herba ini akn membantu membaikpulih dalaman seperti peranakan wanita, mencairkan lemak, kolestrol dan menyah toksin dalam darah kita. Biasanya yang berlaku pada wanita ialah darah period yang keluar berwarna hitam pekat. Ini kerana herba bertindak mengeluarkan darah-darah kotor yang tidak keluar habis semasa period atau tempoh berpantang. Kuantiti darah yang keluar bergantung kepada tahap kesihatan kita. Jadi, jangan terkejutlah ye jika keluar darah sebegitu.

Keluarkan darah kotor, lancarkan perjalanan darah
Untuk pengetahuan semua, darah-darah kotor ini perlu dikeluarkan kerana ia boleh memberi kesan jangka panjang yang tidak baik dan menggangu sistem badan kita. Antaranya ialah risiko fibroid dan barah pangkal rahim. Barah amat digeruni oleh semua akan terhasil kerana wujudnya sel-sel baru yang akan mengambil alih sel-sel darah kita. Oleh itu, kita perlulah memastikan darah kita sentiasa bersih dan mengalir dengan lancar ke seluruh sistem badan . Apabila sistem badan sihat, keseluruhan jasad juga turut sihat. Semua pengambilan produk herba ini menjadi salah satu ikhtiar kita untuk mengelakkan daripada terkena penyakit tersebut. Semua orang maklum, mencegah adalah lebih baik daripada mengubati.

Jangan terkejut jika period tak menentu, tempoh pemulihan
Bagi yang mengalami period yang tidak seperti kebiasaan selepas mengambil produk herba, jangan bimbang kerana pada tahap ini antibodi badan sedang mengesan benda yang masuk ke dalam darah. Jika hormon pada herba yang masuk adalah sama dengan dengan hormon dalam darah, ia tidak menjejaskan antibodi badan. Jadi, tidak akan berlaku gangguan pada period. Sebaliknya, jika hormon herba yang masuk tadi tidak sama dengan hormon dalam darah, maka proses penyesuaian hormon baru pun berlaku dan antibodi terbentuk. Dalam proses ini, period kita akan terganggu selama beberapa tempoh masa selagi penyesuaian hormon masih berlaku.
Ia tidak berterusan, tetapi bergantung kepada antibodi kita. Antibodi yang kuat akan mengambil masa yang singkat, manakala yang lemah akan mengambil masa yang lama untuk tempoh penyesuaian itu.

Lawas buang najis, buang angin, pening pun ada juga...
Selain itu, herba-herba ini akan membakar lemak, kolestrol dan toksin dalam darah. Ia dipecahkan dan dibuang bersama dengan najis besar atau angin (kentut). Jangan risau jika berlaku kekerapan membuang air atau pening pada peringkat awal pengambilan produk herba.
Kesan yang bahaya apabila membiarkan kolestrol berada lama dalam darah ialah penyakit stroke. Ini berlaku kerana darah yang mengandungi kolestrol akan menjadi pekat. akibatnya, oksigen gagal untuk dibawa keseluruh badan. Na'uzubillah...mudah-mudahan dengan mengamalkan herba 100% ini menjadi satu ikhtiar kita menghindarkan diri daripada stoke.

Awet muda...jangan tak tau..
Dengan herba juga, dapat membantu memperlahankan proses penuaan. Ini kerana herba mengandungi supplement semulajadi hormon tumbesaran manusia yang dirembeskan melalui otak. Hormon ini banyak dihasilkan sewaktu usia muda dan pada peringkat ini kecantikan dan kesihatan terserlah kerana hormon yang mencukupi. Semakin bertambah usia kita, semakin berkurangan hormon ini dirembeskan. Pada peringkat ini pula, graf kecantikan wanita akan menurun kerana proses penuaan yang telah bermula. Kesimpulannya, dengan mengambil herba dapat membantu memperlahankan proses penuaan kerana ia mampu untuk menyumbangkan hormon tumbesaran manusia secara semulajadi dalam badan kita.

*Sesiapa yang sanggup dan telah selesai melalui tempoh pemulihan itu..Alhamdulillah, anda telah sihat dan teruskanlah makan produk herba khususnya HERBA KESIHATAN DAN KECANTIKAN MUNA ASY SYIFA' sampai bila-bila...jadikanlah rutin harian hidup anda...kena ingat selalu...dengan herba bukan sahaja sihat malah semakin cantik...

TESTIMONI

>Pengguna Kacip Fatimah

"Akak berumur 40an dah kahwin dan ada ramai anak, masalah akak ialah tak period dekat setahun lebih..masalah ni memang memeningkan kepala
Setelah diperkenalkan dengan Muna ASyifa,akak makan jamu Sihat Wanita dan Kacip Fatimah MAnjakani.
akak start makan hujung disember 07 lepas,dalam 2 minggu makan
Alhamdulillah sekarang period akak dah keluar..memang tak sangka cepat betul ia bertindak..akak bersyukur pd Allah dan tq Muna Asy-Syifa'..



“Saya seorang isteri, mempunyai 3 orang anak. Sejak melahirkan anak yang ketiga saya sering tidak merasa ghairah dan kurang nafsu dan rangsangan untuk bersama pasangan. Masalah ini amat merunsingkan hati saya dan saya tidak tahu bagaimana untuk mengatasi masalah ini hinggalah adik saya memperkenalkan KACIP FATIMAH MANJAKANI dan SIHAT WANITA. Sekarang saya rasa bahagia kerana telah berjaya menghapuskan kebuntuan dan paling menggembirakan saya dapat memberikan kepuasan maksima kepada suami saya”
Ain, N.9

“ Saya mempunyai masalah haid yang berpanjangan. Keadaan ini amat menyukarkan saya untuk menjalani kehidupan seharian yang saya anggap tidak normal sebagai wanita. Masalah saya akhirnya selesai setelah saya mengambil KACIP FATIMAH MANJAKANI. Keadaan haid saya kembali normal seperti sediakala.
Zai, Cheras.

“Sejak saya mengambil KACIP FATIMAH MANJAKANI Saya dapati kencing saya tidak kotor lagi, di samping melawaskan pembuangan air besar. Kulit-kulit yang gatal, luka dan berpanau juga semakin bertambah baik malah semakin halus.”
Habibah, Serendah.

“Saya bukanlah seorang yang suka makan jamu dan tidak pernah mengambil jamu, tetapi semuanya berubah apabila saya mencuba KACIP FATIMAH MANJAKANI. Saya rasa satu perbezaan yang amat ketara apabila bersama suami. Saya dan suami amat berpuas hati dengan perubahan yang memberangsangkan ini”
Ida, Keramat.


>Pengguna Sihat Wanita

"Saya belum berkahwin. Dahulu saya sering demam, selsema, lesu, lemah badan pucat dan kesihatan sering tak menentu. Walaupun duit dah banyak saya laburkan untuk membeli ubat-ubatan moden termasuk menelan pelbagai vitamin tetapi semua itu tidak memberi kesan. Saya sering terbaring kerana sering tidak sihat.Paling menyedihkan, prestasi kerja saya merosot. Keadaan berubah sama sekali apabila saya diberi sebotol SIHAT WANITA untuk dimakan dan DEDAUN MANDIAN HERBA SAUNA sebagai mandian oleh kakak, teman sekerja saya. Sehari saya menggunakan kedua-dua produk itu telah menampakkan hasil di mana saya rasa amat segar, cergas dan bermaya.

Saya rasai satu kelainan yang amat berbeza sama sekali.Wajah saya kelihatan kemerah-merahan. Saya berasa hairan biasanya jika saya memakan jamu atau herba saya akan demam kerana panas tetapi kali ini tidak, kes yang sama berlaku pada kawan saya yang sensitif pada jamu. Saya difahamkan rupanya jamu ini mempunyai tahap kepanasan minima dan amat sesuai untuk sesiapa yang mempunyai masalah seperti saya dan kawan saya tadi.Sehingga sekarang saya terus menggunakan produk ini sebagai makanan tambahan dan bukan itu sahaja, malah saya telah membelikan SIHAT WANITA untuk ibu dan SIHAT LELAKI untuk bapa saya. Alhamdulillah…”
--Noor, Setapak.

“Saya telah berkahwin dan mempunyai anak. Saya bekerja sebagai penyelia kantin di sebuah sekolah. Saya sering letih dan sakit-sakit anggota badan setiap hari.ditempat kerja dan di rumah. Keletihan yang saya alami mendorong untuk saya mengambil SIHAT WANITA pada petang itu. Malam itu, saya rasa badan ringan dan sakit-sakit hilang dan saya sentiasa terkentut dan sendawa. Pengalaman itu saya kongsikan bersama suami sehingga suami saya pun turut mengambil SIHAT WANITA dan dia turut merasa perkara yang sama sehingga dia mengambilnya buat kali kedua pada keesokan paginya.”
--Miah, Keramat.


> Pengguna Anti Athma

Saya mengidap alahan dan gatal-gatal yang teruk. Sekiranya dibiarkan keadaan akan lebih buruk lagi dan saya akan rasa sesak dada seperti athma. Sejak saya mengambil ANTI ATHMA saya merasa lega kerana gatal dan merenyam seperti benda merayap pada muka tidak terasa lagi dan keadaan saya bertambah pulih.”
--Kam, Hulu Klang.


>Pengguna Set Bersalin

“Saya mempunyai 3 orang anak hasil daripada perkahwinan saya yang telah mencapai usia 10 tahun. Anak sulung saya berusia 9 tahun. Sepanjang proses berpantang ketiga-tiga anak, saya mengamalkan penggunaan LENGKAP BERSALIN secara intensif. Saya akan berasa bimbang jika tidak menurut nasihat orang tua sekiranya mengabaikan penjagaan ketika berpantang kerana kalau kita tidak menjaga nanti tua-tua badan rosak. Alhamdulillah, sampai sekarang masih ramai yang menyangka saya masih anak dara lagi dan pelajar universiti dan sebagainya. Suami juga bangga dan sering memuji tidak putus-putus di atas keadaan saya ini. Syukurlah”
Lie, Keramat.

"Saya menghadapi masalah air susu yang tersumbat. ini menyebabkan payudara saya bengkak dan terlalu sakit walaupun untuk disentuh. Saya tidak tahu bagaimana untuk menghadapinya sehinggakan saya terpaksa menoreh puting payudara saya. Walaubagaimanapun, masalah saya selesai apabila saya telah diberi BEDAK PANAS untuk disapukan pada payudara yang bengkak itu. Bengkak dan sakit telah hilang dan air susu keluar kembali seperti biasa."
Perempuan India, (tiada nama)



> Pengguna Set Kesuburan

“ Saya berumur 40-an. Anak bungsu saya telah berumur 15 tahun, tetapi saya ingin menambah lagi zuriat jika diizinkan tuhan. Saya pun mengambil SET KESUBURAN dan bertekad jika Allah izinkan, alhamdulillah…tapi jika Allah tak izin, tak mengapalah saya akan anggap itu bukan rezeki saya. Sekurang-kurangnya saya mencuba. Berkat keyakinan saya pada Allah saya telah disahkan mengandung dan perkara ini menjadi bualan orang kampong dan ramai yang bertanya apa yang telah saya lakukan. Akhirnya semasa bersalin saya mengambil LENGKAP BERSALIN KERANA SAYA YAKIN KEBERKESANAN PRODUK INI. Alhamdulillah…
Faridah, Felda Sg. Buaya.

"Saya telah hampir 2 tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan zuriat...Alhamdulillah setelah 2 bulan saya mengambil SET KESUBURAN MUNA ASY SYIFA...akhirnya saya telah disahkan mengandung.."
Rosnani, P.Jaya.


>Pengguna Pencuci Intim Wanita

Saya berumur 30-an dan mempunyai seorang anak. Saya mengalami masalah keputihan dan berbau. Perkara ini amat merisaukan saya dan akhirnya saya mencuba PENCUCI INTIM WANITA untuk membersihkan anggota sulit saya. Kesannya amat mengejutkan, di mana masalah yang saya hadapi tidak ada lagi dan saya rasa bersih dan selesa secara secara semulajadi sepanjang masa.
--Leha, Subang Jaya.


>Pengguna Tongkat Azimat

“ Saya berumur akhir 30-an dan mempunyai seorang anak. Saya menggunakan TONGKAT AZIMAT dengan tujuan mengawal keputihan. Setiap kali saya menggunakannya, saya dapat melihat keputihan terkumpul dan terlekat pada TONGKAT AZIMAT. Pada masa yang sama, saya dapat merasakan kepuasan maksima setiap kali bersama suami. Begitu juga suami saya. Bak kata orang pantang tersentuh. Oleh kerana itu, saya menggunakannya sehingga 4 kali sehari.”
--Ros, Keramat.

"Saya tidak pernah menyangka sama sekali masalah yang saya hadapi ketika pertama kali mengandungkan anak pertama. Saya mengalami keputihan yang teruk dan ia keluar berketul-ketul. Saya dinasihatkan menggunakan Tongkat Azimat walaupun pada mulanya agak ngeri...tapi keputihan itu berjaya dikeluar dan dibersihkan. Saya rasa amat selesa dan bersyukur"
--Z, Cheras.


>Pengguna Sihat Lelaki

“ Saya bekerja di kedai makan seawal 6.30am dan pulang 6.00pm. Saya sering kepenatan, kelesuan, lenguh, sakit anggota badan apabila sampai di rumah. Masalah saya akhirnya selesai setelah saya mengambil SIHAT LELAKI. Bukan itu sahaja, malah tenaga seksual saya amat memberangsangkan.
--Zainal, Tmn. Cheras Indah


Testimoni Minyak Terapi Serbaguna

>>"Saya wanita bekerja. Sering letih dan sakit-sakit badan. Saya mengalami sakit belakang berpanjangan selama 3 hari berturut-turut dan tidak sempat untuk mengurut. Walaubagaimanpun, sakit itu hilang sebaik sahaja saya sempat menyapu MINYAK TERAPI SERBAGUNA walaupun dalam keadaan cepat untuk ke tempat kerja. Sejak itu, saya terus menggunakan minyak itu untuk kegunaan harian saya"
-Pn. S K.L

“Anak saya sering menangis dan menjerit tanpa henti. Orang kata kena ‘sawan tangis’. Saya sering keletihan dan tidak tahu apa yang harus dilakukan sehingga timbul urat-urat biru dikepalanya kerana kekerapan menagis. Setelah saya menyapu dan mengurut seluruh badannya dengan MINYAK TERAPI SERBAGUNA ini, dengan izin Allah, dia kelihatan tenang dan tidak menangis lagi hingga ke hari ini”
--Pn. Midah, Rawang.

“Anak saya telah tanggal pusat pada hari keempat kelahirannya. Saya amalkan menyapu MINYAK TERAPI SERBAGUNA pada pusatnya setiap hari”
--Idah, Rawang.

“Saya sering naik angin dan mudah baran, tetapi sejak saya menggunakan MINYAK TERAPI SERBAGUNA sebagai bahan urutan pada tubuh saya, saya dapat rasakan perubahan pada diri saya yang cepat mengawal emosi dan lebih tenang…”
--Za, USJ.

"Sejak saya menggunakan MINYAK TERAPI SERBAGUNA untuk mengurut badan saya sebelum proses mandi lulur, kulit saya bertambah gebu dan halus dan badan saya terasa lebih segar dan ringan.”
--Sal, Cheras.

"Sejak saya menggunakan MINYAK TERAPI SERBAGUNA untuk mengurut badan suami saya yang sering keletihan, sikap barannya telah berkurangan...malah kini kasih-sayangnya untuk saya semakin bertambah...
-Nani, K.L

"Saya sering menghadapi peranakan turun jika saya banyak membuat kerja-kerja rumah. Peranakan yang turun sering membuatkan bahagian bawah perut saya terasa senak, sakit dan tidak selesa. Sesuatu diluar dugaan berlaku apabila saya hanya sempat menyapu bahagian bawah perut dengan MINYAK TERAPI SERBAGUNA untuk ke tempat kerja. Walaupun saya tidak sempat untuk mengurutnya, saya dapati masalah yang saya tanggung beberapa hari telah hilang secara tiba-tiba. Alhamdulillah, sejak itu saya mengamalkan penggunaan minyak itu pada bila-bila masa diperlukan"
-Pn. Izz, K.L

"Saya seorang suami yang menghadapi masalah lemah dan ejakulasi pramatang. Walaubagaimanapun, sejak saya amalkan urutan setiap hari pada alat kelamin, saya dapati potensinya semakin bertambah baik dari hari ke sehari"
-Din, K.L