TUNGKU HERBATUNGKU IBU (600 gram):
-Anggaran saiz selebar genggaman dengan jari terbuka tangan dewasa.
-Dirumus daripada akar kayu dan herba terpilih.
-Khasiatnya yang baik untuk mengempiskan perut selepas bersalin, mencairkan ketulan darah, membuang angin dalam perut dan mengecutkan rahim serta membantu proses pemulihan selepas bersalin dengan cepat.

-Bagi yang menjalani pembedahan pula, baik untuk mengecutkan luka jahitan, mengeluarkan darah kotor dan menghindar sakit-sakit badan yang tidak boleh diurut kerana pembedahan.

-Baik untuk semua golongan yang mengalami sakit badan, sendi, sengal-sengal masalah bisa, ngilu, sejuk dan angin dalam badan.TUNGKU ANAK (100 gram):
-Anggaran saiz segenggam tangan orang dewasa
-Dirumus daripada akar kayu dan herba terpilih.
-Khasiatnya yang baik untuk mengelakkan perut kembung bagi bayi.
-Juga boleh dituam pada kemaluan bayi untuk mengelakkan daripada penyakit angin pasang.


A. PENGGUNAAN UTK 1 SESI BERSALIN

Cara ini biasanya digunakan oleh pengguna yang ingin mencapai kepuasan bertungku. Dengan cara ini, kepuasan maksima dapat dicapai.
Caranya: Kukus tungku ibu lebih kurang 15-20 minit. Jangka lama masa bergantung kepada alat pengukus dan saiz api yang digunakan. Jika telah mendapat kepanasan yg dikehendaki boleh lah mula bertungku. Tungku anak tidak perlu dikukus, memadai dengan memanaskannya pada seterika. Jemur setelah digunakan.


B. PENGGUNAAN UTK LEBIH DARIPADA 1 SESI BERSALIN


Panaskan tungku herba dengan lekatkannya pada seterika panas. Apabila cukup panas tuam pada bahagian perut ibu, anak atau kemaluannya. Simpan dalam peti sejuk untuk ketahanan jangka panjang dan boleh digunakan semula pada tahun-tahun berikutnya.

HARGA:
RM80+ POS RM8 W.M)/ RM10(E.M) (1 SET)

No comments: